Фото: Офіс президента

Зеленський провів "особливе" засідання Ставки: деталі

У вівторок, 28 листопада, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Головні теми — посилення фортифікацій у регіонах та протиповітряної оборони.

Про це гарант повідомив під час відеозвернення.

"Провів засідання Ставки — особливе, тривале, детальне. Перше — фортифікація. Значно посилюємо. Були детальні доповіді на всіх рівнях: Генштаб, Міністерство оборони, премʼєр-міністр, обласна влада, командувачі ОСУВ. Усі фінанси є. Всі рішення є. Має бути повна відповідна робота в громадах. Усе абсолютно деталізовано — мін і бетону нашій державі точно вистачить. Потрібно більше швидкості та ефективності, і кожен, хто за це відповідає, має чіткі завдання", — розповів очільник держави.

Також за словами президента, під час засідання був зроблений "важливий аналіз нещодавніх атак проти України — ракети, масовані удари дронів". Зокрема, учасники Ставки проаналізували тактику роботи протиповітряної оборони ЗСУ при відбитті ворожих обстрілів.

"Чітка потреба — розвиток і посилення наших мобільних вогневих груп, а також усі максимально ефективні системи ППО. Окремо проаналізували роботу Patriot та NASAMS — усе дуже ефективно, я вдячний партнерам, які допомагають нам саме з цими системами. Командувач Повітряних сил та інші відповідні командувачі, Міністерство оборони мають необхідні доручення", — зауважив гарант.

Крім того, розглядалася і ситуація на фронті. Командувачі усіх фронтових напрямків доповіли про обстановку. Окрема увага приділялася саме Донецькому напрямку.

"Авдіївка, Марʼїнка, район Бахмута. Там за цю добу — найбільш інтенсивні бойові зіткнення. Я дякую всім нашим воїнам за силу та стійкість. Купʼянський напрямок — я хочу особливо відзначити утримання наших позицій. Обговорили також і наші дії на південних напрямках", — додав президент.

Нагадаємо, за даними ISW, циклон у Чорному морі та на Півдні України завдав шкоди інфраструктурі у багатьох районах прибережного півдня Росії та окупованої України та впливає на темп військових дій вздовж лінії фронту, але, зокрема, не зупинив військових дій повністю. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 22:04