Фото: Юрій Погуляйко/Facebook

Україна мінує пункти пропуску на білоруському кордоні: військові застерегли громадян

Україна продовжує посилювати кордон з Білоруссю, мінуючи пункти пропуску з державою-агресором. Цей напрям є пріоритетом в плані безпеки для нашої країни.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби. Він наголосив, що по той бік кордону не фіксується будь-яких дій, які б створювали загрозу Україні зараз. 

"До того ж Росія не має в Білорусі достатньої кількості своїх підрозділів і техніки, щоб здійснити повторне вторгнення. Але ми розуміємо, що Білорусь продовжує підтримувати країну-агресора, тому цей напрям продовжує укріплюватися по всій лінії кордону", — сказав військовий.

Раніше очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомив, що Україна продовжує зводити інженерні загородження на кордоні з республікою Білорусь. Прикордонники знаходяться на варті цілодобово та повністю контролюють ситуацію.

Нагадаємо, що, за інформацією Державної прикордонної служби України, білоруські громадяни беруть участь у війні проти України на боці Росії. На початку листопада українські захисники нещодавно взяли в полон 33-річного білоруса Максима Запеку. На відео, яке опублікували прикордонники, він зізнався, що погодився воювати проти України для того, щоби заробити грошей. Окупанти обіцяли йому, що він нібито займатиметься побутовими завданнями далеко від лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.12.2023 12:15