Фото ілюстративне. Джерело: білорусЗМІ

Білоруси воюють проти України: полонений з Гомеля розповів, як їх туди заманюють (відео)

Білоруські громадяни беруть участь у війні проти України на боці Росії. Одного з таких солдатів нашим бійцям вдалося взяти в полон.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України. Там зазначили, що українські захисники нещодавно взяли в полон 33-річного білоруса Максима Запеку.

На відео, яке опублікували прикордонники, він зізнався, що погодився воювати проти України для того, щоби заробити грошей. Окупанти обіцяли йому, що він нібито займатиметься побутовими завданнями далеко від лінії фронту.

Завербували його в той період, коли він перебував на заробітках у Москві. При цьому постійно запевняли, що в підсумку все буде гаразд, обіцяли, що в гарячі точки фронту його не посилатимуть. Однак насправді все сталося по-іншому, і він опинився в українському полоні.

"Як завжди, росіяни не тримають слова, і доволі швидко довірливий білорус потрапив до українського полону", – уточнили прикордонники.

Як відомо, Білорусь є союзником Росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, з її території російські солдати розпочали наступ на українську землю. Також перші кілька місяців росіяни обстрілювали Україну з території Білорусі.

Нагадаємо, в середині жовтня представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявляв, що Кремль і досі не полишає спроб втягнути армію Білорусі у війну проти України. Росія може вести підготовку до різних провокацій. За його словами, для реалізації задуманого противник може готувати підрив, зокрема, нафтобази в Брестській області, щоби звинуватити в результаті українську сторону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 16:14