Фото: Кирило Буданов. Джерело – ТСН

Україна може перейти у контрнаступ у 2025 році, але є умови, — Буданов

Наразі ситуація на фронті залишається складною для обох сторін. Але в України є шанс піти у контрнаступ у 2025 році, якщо впродовж цього року підтримка партнерів буде на достатньому рівні, а Збройні сили продовжать тримати оборону. 

Про це заявив начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов у розмові з журналістами The Wall Street Journal, повідомляє прес-служба розвідки.

Очільник ГУР визнав, що контрнаступ Збройних сил України влітку 2023 року не був таким успішним, як очікувалося. Однак Україна планує новий контрнаступ, який зможе здійснити вже наступного року.

"Якщо Україна зможе вести грамотну оборону, послаблюючи російські сили й одночасно відновлюючи свої власні, то 2025 року вона зможе почати новий контрнаступ проти ослабленого противника", йдеться у статті.

За словами Буданова, після виходу українських сил з Авдіївки ситуація на фронті залишається складною, однак у ворога також є проблеми ― росіяни витрачають більше боєприпасів, ніж можуть виготовити, а більшість поставлених торік у війська танків ― старі.

Він додав, що професійна російська армія була значною мірою знищена в перший рік повномасштабного вторгнення, а тому зараз країна-агресор кидає на штурми ненавчених призовників.

За оцінкою очільника ГУР, повна окупація Донецької та Луганської областей залишається пріоритетною метою загарбницької армії у 2024 році, але досягти її вони навряд чи зможуть.

"У них не вистачить сил", ― заявив Кирило Буданов.

Коментуючи подальше виснаження держави-агресора та підготовку до контрудару по ослабленій Росії у 2025 році глава української розвідки наголосив на важливості подальшої підтримки держав-партнерів.

"Чи будуть вони [партнери] готові забезпечити нас озброєнням та боєприпасами на весь рік, поки ми готуємося, чи ні? Це цікаве питання", сказав Буданов.

Нагадаємо, раніше Кирило Буданов заявляв, що поточна ситуація на фронті не є критичною. Однак українським військовим дійсно не вистачає боєприпасів та зброї, оскільки обсяги військової допомоги, наданої західними партнерами, є недостатніми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 11:58