Фото: соцмережі

Україна може призупинити безвіз з Ізраїлем: посол назвав причину

Ізраїльтянам можуть заборонити в'їзд до Умані. Така заборона буде запроваджена, якщо депортація українців з Ізраїлю не припиниться.

Про це у Facebook написав посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Україна також пригрозила призупинити безвізовий режим для громадян Ізраїлю. Цей варіант уже розглядають в українському уряді. Посол звернувся до прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з вимогою переглянути політику в'їзду щодо українців і втрутитися у це питання.

"Немислимо, що нам доведеться докласти всіх зусиль, щоби прийняти десятки тисяч ізраїльтян в Умані, з великим ризиком для безпеки та з величезними логістичними зусиллями, коли, з іншого боку, ізраїльський уряд зловживає нашими громадянами, які приїжджають до Ізраїлю в рамках договору між двома країнами", — заявив Корнійчук.

Зазначимо, що після початку повномасштабного вторгнення Ізраїль не просто відмовлявся приймати біженців з України, а й депортував тих, хто міг претендувати на притулок у цій країні. Відомо, що торік у березні з країни депортували дванадцять сімей, які прибули до аеропорту Бен Гуріон. На час війни Ізраїль фактично зупинив дію безвізу для українських громадян, запровадивши електронні дозволи.

Нагадаємо, у червні Міністерство внутрішніх сил Ізраїлю ухвалило рішення про продовження терміну перебування для громадян України. Це стосується лише тих українців, які легально перебували в Ізраїлі станом на 24 лютого 2022 року, а також тих, хто в’їхав в країну пізніше. Для продовження терміну дії туристичної візи не потрібно звертатися до відділень МВС Ізраїлю. Це рішення діятиме до 31 січня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2023 12:06