Фото: nashapolsha.pl

Українці в Ізраїлі можуть не продовжувати туристичні візи: деталі

Міністерство внутрішніх сил Ізраїлю ухвалило рішення про продовження терміну перебування для громадян України. Це стосується лише тих українців, які легально перебували в Ізраїлі станом на 24 лютого 2022 року, а також тих, хто в’їхав в країну пізніше. 

Про це повідомили в прес-службі посольства України в Ізраїлі.

У відомстві уточнюють, що для продовження терміну дії туристичної візи українцям не потрібно звертатися до відділень МВС Ізраїлю. Це рішення діятиме до 31 січня 2024 року.

Також оновили рекомендації щодо працевлаштування українців, з моменту в’їзду яких до Ізраїлю минуло 90 днів.

"При прийомі на роботу такої категорії громадян, роботодавець зобов’язаний перевірити чи дійсно громадянин має український паспорт, а також упевнитись, що з моменту в’їзду такої особи до Ізраїлю минуло 90 днів", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українці у Польщі можуть отримати безкоштовну профільну освітуНавчатися та отримати відповідний диплом можуть біженці. Вступити у школу можуть люди, які мають середню або середню спеціальну освіту. Навчання триває від одного до двох з половиною років. Здобувати освіту можна на будь-якій формі навчання.

Натомість у столиці Чехії Празі з 30 червня 2023 року скасовують пільги на проїзд для українських біженців. Вони змушені будуть купувати квитки за загальними тарифами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.07.2023 12:54