Скріншот з відео

Україна може закінчити війну не пізніше 2025 року, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський бачить шанс вже найближчими місяцями закласти передумови для того, щоб російсько-українська війна закінчилася не пізніше 2025 року. Ситуація на фронті дає можливість зробити кроки щодо припинення бойових дій, проте для цього також потрібні "рішення" найвпливовіших союзників України.

Таку заяву гарант зробив під час публічного виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" в Хорватії.

"У жовтні, листопаді та грудні ми маємо шанс просунути ситуацію у бік миру та міцної стабільності. Ситуація на полі бою створює можливість зробити цей вибір. Вибір для рішучих дій, щоб закінчити війну не пізніше ніж 2025 року", — заявив президент.

Зеленський підкреслив, що він розраховує на лідерство президента США Джо Байдена у цьому питанні.

"Ми розраховуємо на потужні та мудрі кроки Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії, які принесуть безпеку і мир у Європу", — наголосив він.

Також український президент ще раз розповів про план перемоги, який уже презентував американському лідеру. Він зазначив, що якщо його повністю реалізувати, Росія втратить спроможність загрожувати Україні чи ще комусь у Європі.

"Перший пункт плану фокусується на тому, чи розв’яжеться проблема дефіциту геополітичної визначеності у Європі — чи Україна все ж отримає місце у НАТО. Якщо так і якщо це вдасться належно підтвердити — Путін програє з геополітичного погляду", — пояснив Зеленський.

Нагадаємо, на саміті в Хорватії Зеленський також зазначив, що українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2024 20:05