Фото: Офіс президента

Україна наближається до можливості застосовувати на фронті власні ракети, — Зеленський

Україна має суттєвий прогрес у своїй ракетній програмі та наближається до можливості застосовувати на фронті ракети власного виробництва.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення. За словами гаранта, українська ракетна програма має хорошу динаміку.

"Хоч це — важке завдання, але поступово ми наближаємося до можливості застосовувати свої ракети, а не лише покладатися на ракети в постачанні від партнерів", – сказав він.

Також, як зазначив очільник держави, з часом Україна має вийти на "максимальну самооборонну самостійність", адже такі країни "завжди легше знаходять дієвих союзників та реалізують свої інтереси".

Додамо, 23 липня Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому однією важливих тем стала саме ракетна програма. Як наголосив президент, наразі ведеться активна робота для того, аби зменшити залежність від постачання ракет партнерами, зокрема й для ППО. 

Нагадаємо, раніше аналітики видання The Economist заявляли, що російські війська у 2025 році, ймовірно, перейдуть в оборону. Це пов’язано з тим, що за перші два роки повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила приблизно 3 000 танків і 5 000 інших броньованих машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2024 22:33