Фото: Офіс президента

Україна найближчим часом підпише безпекову угоду ще з однією країною НАТО

Україна та Греція вже найближчим часом можуть підписати двосторонню безпекову угодуЦя країна є повноцінним членом Північноатлантичного альянсу.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Офісу президента.

У четвер, 23 травня, заступник керівника ОП Ігор Жовква зустрівся зі спеціальним уповноваженим Міністерства закордонних справ Грецької Республіки з питань України Спиридоном Ламбрідісом. Український представник подякував Греції за непохитну підтримку та значну всебічну допомогу нашій країні, зокрема оборонну. 

Під час зустрічі сторони домовилися завершити переговори щодо підготовки двосторонньої безпекової угоди, щоб Україна та Греція змогли укласти її найближчим часом.

Ігор Жовква підкреслив, що для України важлива підтримка з боку Греції початку переговорів про вступ нашої країни до ЄС, а також наближення нашої країни до членства в НАТО.

Також заступник керівника ОП відзначив підтримку Української формули миру з боку Греції та активну участь країни в реалізації її окремих пунктів. Зокрема, обговорили підготовку до інавгураційного Саміту миру у Швейцарії.

Нагадаємо, 1 травня Україна та Швеція розпочали переговори щодо укладення угоди про співробітництво у сфері безпеки. Ця країна лише недавно стала повноцінним членом Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.05.2024 14:59