Фото: Pixabay

Україна навела приклади, як Росія маніпулює Радбезом ООН

Українська делегація в Організації Об'єднаних Націй розповіла, як держава-агресор маніпулює Радою Безпеки. Це серйозно впливає на ефективність  роботи Радбезу.

Як пояснила заступниця постпреда України в ООН Христина Гайовишин, йдеться про часті погрози Росії заблокувати ухвалення щомісячних програм засідань РБ, якщо заплановано розгляд питання порядку денного "Підтримання миру і безпеки України", пише "Укрінформ". 

Гайовишин наголосила, що Україна закликає розробити надалі комплекс заходів для запобігання зловживанню методами й процедурами роботи РБ.

Один з прикладів, як російська делегація засмічує порядок денний — це коли країна-агресор запросила низку засідань, на яких члени Ради Безпеки мали обговорити теологічні відмінності між різними релігійними конфесіями в Україні.

"Водночас, важливо пам'ятати, що відновити ефективність РБ можна, лише усунувши першопричини нинішнього паралічу Ради Безпеки, тобто усунувши з неї агресора, який займає місце Радянського Союзу як постійного члена", — додала Гайовишин.

Варто зазначити, що відкриті дебати з питань методів роботи Ради Безпеки ООН організувала Японія, яка в березні головує в Радбезі.

Нагадаємо, раніше стало відомим рішення Міжнародного суду ООН проти РосіїУкраїна добиватиметься справедливого покарання за всі незаконні дії загарбників, у тому числі повномасштабне вторгнення у 2022 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.03.2024 11:54