Фото: Кабмін

Україна обговорює з партнерами концепцію майбутніх Сил оборони: Резніков повідомив деталі

Українська влада обговорює з міжнародними партнерами концепцію майбутніх Сил оборони нашої країни.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у інтерв’ю "Укрінформу".

"Тому ми вже сьогодні пишемо, я з партнерами, ми це називаємо The concept of future forces of Ukraine або Концепція майбутніх сил оборони України, — якою буде українська армія завтра? Ми вже про це говоримо з партнерами, вже пишемо",  сказав Резніков.

За його словами, будуть зроблені відповідні дослідження та комп’ютерні симуляції. До того ж уже сплановані дати та місця проведення зустрічей з партнерами — міністрами оборони. 

Він зазначив, що Україна має подбати про свою безпеку і захистити свій народ від загарбників. Тому потрібно, не просто думати, а працювати над майбутнім.

"Оцей сусід, який у нас через кордон, через паркан, знав, що як тільки він рипнеться — отримає по зубах", — сказав міністр.

Також Резніков підкреслив те, що презентована президентом формула миру — це про подальшу гарантію безпеки України з боку країн-партнерів.

"Ми не віримо Будапештському меморандуму чи аналогу його, бо він не спрацював. Нам потрібно щось нове, тому ми вже сьогодні говоримо про дві речі: перше, це альянси, які можуть бути, члени яких гарантуватимуть нам безпеку, але з нашою контрибуцією теж — чи це НАТО, чи двосторонні угоди — різни варіанти можуть бути", — наголосив він.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що день війни коштує Україні 100 мільйонів доларів. Зусиллями одних волонтерів неможливо забезпечити усі потреби Збройних сил України. Він порівняв цю суму з коштами, які збирають на армію різні фонди й наголосив, що несправедливо заявляти, що "все для ЗСУ роблять волонтери".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 18:11