Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Україна отримала системи ППО Skynex: які вони в дії (відео)

Системи протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex вже перебувають на бойовому чергуванні в Україні. Їхнім виробником є італійське оборонне підприємство Rheinmetall Italia S.p.A.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні відвідав італійське оборонне підприємство Rheinmetall Italia S.p.A., що спеціалізується на виробництві сучасних систем ППО. Серед його розробок — ППО малого радіуса дії Skynex", — йдеться у повідомленні.

Денис Шмигаль

Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Зазначається, що країні потрібна така ефективна зброя для захисту від дронів, якими Україну атакує Росія. Це збереже десятки життів та важливу інфраструктуру для мільйонів людей.

Що відомо про ППО Skynex 

Системи Skynex призначені для протиповітряної оборони ближнього радіуса дії. Вони здатні збивати безпілотники або крилаті ракети 35-міліметровими боєприпасами. Вартість двох одиниць Skynex оцінюють у 182 млн євро.

Skynex

Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Skynex здійснює стрільбу завдяки 35-мм гарматі Oerlikon Mk3, яка має ефективну дальність стрільби 4000 метрів та скорострільність 1000 пострілів за хвилину. Гарматний модуль оснащений радаром стеження X-Band, який забезпечує функцію автономного пошуку цілі, що робить наведення простим та швидким.

У грудні 2022 року повідомлялося, що концерн Rheinmetall виготовить для України два нові зенітні комплекси Skynex. Також було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо закупівлі вантажівок HX на суму приблизно 12 мільйонів євро. Ці машини будуть поставляти разом із системами Skynex.

Нагадаємо, раніше українські військові опублікували перше відео ППО Patriot в Україні. З квітня 2023 року ЗРК Patriot, які передали західні партнери, заступили на бойове чергування в Україні. Військові ЗСУ вже опанували нову техніку й готові знищувати ворожі цілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2023 01:31