Фото: Pixabay

Україна отримала від Литви партію снарядів 155-мм калібру

У четвер, 7 березня, Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли 155-мм артилерійські боєприпаси. Сьогодні озброєння вже надійшло в Україну.

Про це повідомив міністр оборони країни Арвідас Анушаускас.

"Чергова партія артилерійських снарядів 155 мм сьогодні надійшла до ЗСУ", — наголосив очільник оборонного відомства країни.

Литва передала Україні чергову партію 155-мм снарядів

Скріншот допису Арвідаса Анушаускаса у соцмережі X

До того ж в оборонному відомстві країни уточнили, що Литва також сприяє обороні України активною підготовкою військового персоналу, лікуванням та реабілітацією поранених солдатів, консультаціями експертів, вкладами у фонди допомоги нашій країні. Зазначається, що литовська держава затвердила національний довгостроковий план допомоги Україні.

"Ми надсилаємо ті поставки, в яких Україна зараз найбільше потребує. Ми їх чуємо і наша допомога продовжується", — наголосив Арвідас Анушаускас.  

Зауважимо, декілька днів тому Литва долучилася до ініціативи Чехії щодо закупівлі для України боєприпасів за межами країн Європейського Союзу. Водночас не відомо, яку суму країна виділила на снаряди.

Нагадаємо, 17 лютого президент Чехії Петро Павел заявив про те, що Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України калібру 155 та 122 міліметрів. Проте, за його словами, для постачання Україні боєприпасів ще потрібно додаткове фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.03.2024 12:37