Фото: "Мілітарний"

Снаряди для України: Литва долучиться до закупівлі боєприпасів за ініціативою Чехії

Литва долучиться до ініціативи Чехії щодо закупівлі для України боєприпасів за межами країн Європейського Союзу. Водночас не відомо, яку суму країна виділить на снаряди.

Про це повідомила прес-служба литовського уряду.

Відомо, що прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте провела телефону розмову з чеським колегою Петром Фіалою. Вона заявила, що Литва сприятиме багатосторонній ініціативі Чеської Республіки щодо придбання та передачі Україні боєприпасів.

"Це дуже важлива ініціатива, особливо в цей період, коли постачання боєприпасів в Україну сповільнилося. Литва продовжуватиме підтримувати всі формати підтримки, які підвищуватимуть здатність України ефективно захищатися від російської агресії, захищаючи таким чином свободу всієї Європи", — підкреслила вона.

Варто зазначити, що у рамках цієї ініціативи країни беруть участь у спільній закупівлі та передачі боєприпасів в Україну, визначаючи можливі резерви боєприпасів або джерела швидкого виробництва для придбання.

Під час телефонної розмови сторони також обговорили безпекову ситуацію в регіоні, важливість збільшення інвестицій в оборону в Європі та рішучість зміцнювати двосторонні відносини між Литвою та Чехією.

Нагадаємо, 17 лютого президент Чехії Петро Павел заявив про те, що Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України калібру 155 та 122 міліметрів. Проте, за його словами, для постачання Україні боєприпасів ще потрібно додаткове фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 21:10