Фото: МЗС України

Україна отримає від Словаччини 500 тисяч євро: на що спрямують кошти

Словаччина надасть Україні 500 тисяч євро на потреби української енергетичної системи. На ці кошти заплановано закупити енергетичне обладнання від однієї зі словацьких компаній з подальшою його передачею Києву.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, у понеділок, 7 жовтня, очільник МЗС Андрій Сибіга провів двосторонні переговори зі своїм словацьким колегою Юраєм Бланаром.

Так, у ході зустрічі, яка пройшла на Закарпатті, сторони обговорили ключові питання українсько-словацького порядку денного, зокрема подальшої підтримки України в умовах агресії Росії. Також міністри обговорили участь Словаччини у реалізації формули миру та підготовки до другого Глобального саміту миру.

"Міністр окремо поінформував про актуальну безпекову ситуацію та потреби з посилення стійкості України напередодні зимового періоду", — зауважили у прес-службі МЗС.

Зокрема, Сибіга висловив вдячність словацькій стороні за рішення виділити на енергетичні потреби та відновлення української енергетичної інфраструктури 500 тисяч євро у межах плану двостороннього співробітництва у сфері розвитку Словаччини.

Також очільник українського МЗС окремо звернуся до словацької сторони з проханням про підтримку в реабілітації поранених українських воїнів і отримав запевнення у готовності надати таке сприяння.

Нагадаємо, у вересні очільниця міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомляла, що її країна надасть Україні 100 мільйонів євро. Кошти спрямують підтримку української енергетичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Економіка, 07.10.2024 19:42