Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

США нададуть Україні $700 млн допомоги: на що спрямують кошти

Сполучені Штати Америки виділяють Україні понад 700 мільйонів доларів допомоги. Кошти передбачені на гуманітарну допомогу та ремонт електромереж.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Сьогодні ми оголошуємо про виділення 325 млн доларів нового фінансування на відновлення енерго- та електромереж України, й ми залучимо додаткову підтримку від країн G7+, коли в найближчі кілька тижнів у нас відбудеться зустріч Координаційної групи з енергетики", — заявив Блінкен.

Крім того, 290 мільйонів доларів спрямують на гуманітарну допомогу, а 102 мільйони — на розмінування територій, забруднених мінами та нерозірваними боєприпасами.

До того ж Сполучені Штати й інші країни G7 погодилися забезпечити 50 мільярдів доларів із заморожених активів Росії на реконструкцію та оборонні зусилля України. Крім того, за його словами, країни Заходу працюють над тим, щоби далі переслідувати країни, які підтримують російську військову машину.

Нагадаємо, 11 вересня прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович оголосив про новий пакет військової допомоги Україні. 

Також міністр закордонних справ Девід Леммі під час візиту до Києва оголосив, що його країна виділить нашій державі новий пакет допомоги на суму 600 мільйонів фунтів стерлінгів.

Крім того, глава уряду Латвії Евіка Сіліня також оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Туди увійдуть бронетранспортери. Латвія також планує передати Києву сонячні панелі для забезпечення лікарень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

 

Політика, 11.09.2024 20:50