Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Латвія оголосила про новий пакет військової допомоги для України: що туди увійде

У середу, 11 вересня, глава уряду Латвії Евіка Сіліня оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Туди увійдуть бронетранспортери.

Про це у Telegram-каналі повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Латвія також планує передати Києву сонячні панелі для забезпечення лікарень.

"Радий вітати в Києві прем'єр-міністрку Латвії Евіку Сіліню. Подякував латвійському уряду та народу за конкретні й послідовні кроки, що посилюють Україну. Зокрема, за ініціативу "Коаліція БпЛА для України" та постачання безпілотників для наших воїнів. Під час нашої зустрічі пані Сіліня оголосила про черговий пакет військової підтримки, у який ввійдуть бронетранспортери", — йдеться у повідомленні Шмигаля.

Окрім цього, глави урядів двох країн обговорили розширення співпраці між оборонними компаніями та посилення українських військових на полі бою. Латвія також продовжує підтримувати санкції проти Російської Федерації та є надійним союзником Києва в інтеграції до Євросоюзу і НАТО.

"Наші латвійські друзі надають допомогу енергетичним обладнанням і планують передати Україні сонячні панелі для лікарень", — резюмував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія планує виділити 100 тисяч євро на підтримку функціонування українських медичних закладів. Кошти спрямують на їхню реконструкцію та забезпечення медичним обладнанням, а також на функціонування та на лікування пацієнтів.

Раніше міністр оборони Латвії Андріс Спрудс заявив, що Латвія готується відправити в Україну найбільшу партію безпілотників. Вона налічуватиме понад 1000 дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 11.09.2024 14:24