Фото ілюстративне зі соцмереж

Латвія надасть Україні значну суму коштів на підтримку медичних закладів

Латвія планує виділити 100 тисяч євро на підтримку функціонування українських медичних закладів. Проект відповідного документа у вівторок, 16 липня, ухвалив уряд Латвії.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Латвії.

Відповідно до схваленого проекту це відомство уповноважують зробити внесок від імені Латвії для підтримки роботи українських медичних закладів. Кошти спрямують на їхню реконструкцію та забезпечення медичним обладнанням, а також на функціонування та на лікування пацієнтів.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я Латвії у співпраці з українськими колегами та посольствами збирає інформацію про нагальні потреби в ліках, медичних виробах і обладнанні, а також працює над організацією чергової партії пожертвувань для українських закладів охорони здоров'я.

До речі, днями Литва перерахувала 1 мільйон євро на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, яка постраждала внаслідок рашистського ракетного обстрілу.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо, що впродовж цього місяця у межах коаліції дронів Латвія передасть Україні понад 2 500 безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.07.2024 20:57