Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Україна отримає від Латвії понад 2500 дронів: коли відбудуться перші поставки

Впродовж цього місяця у рамках коаліції дронів Латвія передасть Україні понад 2500 безпілотників. 

Про це повідомило міністерство оборони Латвії.

"Коаліція безпілотників набирає обертів. Наступною партією в Україну буде відправлено понад 2 500 безпілотників, вироблених сімома латвійськими компаніями. Разом з учасниками коаліції безпілотників ми постійно працюємо над тим, щоб постачати в Україну бойові дрони різної потужності відповідно до поточних потреб і вимог випробувань української армії", — сказав міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

За даними оборонного відомства, перші поставки можуть відбутися вже найближчими днями. Зокрема, до України мають доставити 300 БпЛА.

До того ж наголошується, що цього року міноборони Латвії виділило на заходи у рамках коаліції дронів 20 мільйонів євро, з яких понад 10 мільйонів — на закупівлю БпЛА у власного оборонпрому. Пріоритетом у постачаннях на цей рік будуть FPV-дрони. Водночас за квітень і травень 2024 року Латвія вже передала в Україну 135 бойових дронів різного призначення та засоби РЕБ загальною вартістю близько мільйона євро.

У міноборони Латвії нагадали, що наразі до коаліції дронів долучилися 14 країн. Крім Латвії, яка очолює її, це також Польща, Естонія, Литва, Велика Британія, Данія, Швеція, Франція, Німеччина, Нідерланди, Канада та Австралія. Наразі члени коаліції зібрали понад 500 мільйонів євро на постачання Україні безпілотників та працюють над створенням спільного фонду, який дозволить швидше та ефективніше фінансувати їх виробництво.

Нагадаємо, раніше генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявляв, що в Україні запущено серійне виробництво ударних безпілотників з дальністю ураження понад тисячу кілометрів. При цьому наша держава не намагається копіювати у даному напрямку підходи Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 14:50