Фото: Twitter Oleksii Reznikov

Україна отримає системи ППО Mamba: коли надійдуть

Франція та Італія передадуть системи протиповітряної оборони середньої дальності Mamba. Рішення вже ухвалено.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьяна Лекорню.

Очікується, що ППО надійдуть в Україну вже навесні цього року.

"Разом із Гвідо Крозетто вирішили поставити в Україну ЗРК SAMP/T-MAMBA навесні 2023 року. Ця система дозволить захистити цивільне населення та інфраструктуру від атак з боку Росії, про нагальність чого зазначав Олексій Резніков", — повідомив Лекорню.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков подякував союзникам за підтримку. 

"Я дуже вдячний своїм колегам Себастьяну Лекорню та Гвідо Крозетто, які вирішили поставити ЗРК SAMP/T для ЗСУ. Це допоможе нам врятувати тисячі життів від атак російських терористів. Крок за кроком ми закриємо небо над Україною", — написав Резніков.

Характеристики системи ППО Mamba

Системою ППО Mamba класу земля-повітря середньої дальності керують близько 100 авіаторів. Вона є складною системою озброєння, яка може забезпечити захист у небі на користь сил, що діють у зоні покриття.

За даними французького Генерального штабу, система підключена та інтегрована через тактичну лінію передачі даних із системою оборони Румунії та НАТО.

Це допомагає підвищити ефективність, задовольнити потреби інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони НАТО.

Система Mamba може відстежувати 100 траєкторій і вражати 10 з них одночасно, маючи до 48 ракет, готових до стрільби. Це єдина європейська система, призначена для протидії балістичним ракетам.

Ракета Aster 30, яка використовується у системі, розроблена компанією MBDA. Вона може вражати літаки на відстані до 120 км і балістичні ракети на відстані 30 км.

Нагадаємо, 3 лютого США офіційно оголосили про надання Україні чергового пакету військової допомоги. Його вартість — 2,2 млрд доларів. Зазначимо, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії військова допомога США Україні досягла 29,3 мільярда доларів.

Війна, 04.02.2023 08:17