Фото: defence-ua.com

Україна отримає від Британії 600 ракет Brimstone: чим вони унікальні

Велика Британія має намір передати Збройним силам України 600 ракет Brimstone у рамках пакета військової допомоги. Задля цього країна "розблокувала" низку пакетів військової допомоги за останній рік.

Про це повідомив міністр оборони Британії Бен Воллес, пише Тhe Guardian.

Посадовець зазначив, що його країна "йтиме далі" у питанні допомоги Україні й направить ескадрилью основних бойових танків Challenger 2. Також Британія надішле Україні щонайменше три батареї далекобійної глибокої артилерії AS-90 155, броньовані машини, зокрема й Bulldog.

"Велика Британія працюватиме зі США та іншими країнами, "щоб переконатися, що цей пакет правильно доставлений до України", — зазначив Воллес.

Brimstone 

Ракети Brimstone вважаються унікальними й надпотужними. Їхньою перевагою є видача низького рівня шуму та невеликий тепловий слід. Такі характеристики роблять їх непомітними не тільки для людського ока, але й практично невидимими для ворожих систем ППО. Brimstone летять надто низько, тому системи протиповітряної оборони можуть їх просто не помітити, а це перевага на полі бою, адже ціль гарантовано буде знищена.

Brimstone

Фото: defence-ua.com

Тактико-технічні характеристики Brimstone:

  • маса — 50 кілограмів;
  • довжина ракети — 1,8 метра;
  • максимальна швидкість — 450 м/с;
  • дальність — 10-12 км;
  • система наведення: комбінована-радіолокаційна ДБН міліметрового діапазону і напівактивне лазерне;
  • бойова частина: тандемна, кумулятивна.
За даними The Telegraph, одна ракета Brimstone 2 оцінюється приблизно у 207 тисяч доларів.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес 16 січня оголосив про новий пакет військової допомогти для України. Стало відомо, що Британія передасть Україні танки Challenger 2.

Війна, 19.01.2023 17:04