Фото: скріншот з відео

"Україна перша почала бомбити Донбас": священник УПЦ МП з Лаври поширює російську пропаганду (відео)

Священник Української православної церкви Московського патріархату потрапив у скандал через цитування російської пропаганди. Він вибухнув несподіваними заявами про Донбас та Майдан.

Відео суперечки священника та журналістів опублікували у соцмережах.

На відео священник УПЦ заявив, що "Донбас повстав", бо "Янукович їх обманув". На зауваження, що Донбас не повставав, а на його територію вторглися росіяни, жертва російської пропаганди обурено заявила, що це все неправда.

"Першими бомбили українці. Не треба за Донбас розповідати. Донбас не хотів Порошенка, не хотів Майдану. Що Майдан дав Україні? Ніякої Європи не буде — запам'ятайте", — заявив піп УПЦ МП.

Нагадаємо, 29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень.

Також митрополит Павло запевнив вірян, що проводитиме службу в Києво-Печерській Лаврі і завтра. Щоправда, сьогодні, 29 березня, ченці УПЦ МП мають покинути території святині. 

У вівторок, 28 березня, Синод Православної Церкви України схвалив рішення утворити релігійну організацію у Почаївській лаврі. Якщо держава розірве оренду з Московською церквою, то тоді ця парафія зможе проводити службу в монастирі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.03.2023 14:50