Фото: ілюстративне. Джерело: grupa-patriot.org.ua

Україна повернула тіла 77 загиблих військових

У п'ятницю, 26 січня, в Україну вдалося повернути тіла 77 захисників. Відбулася передача загиблих військовослужбовців, які віддали свої життя за країну.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

"На підконтрольну уряду України територію сьогодні повернено тіла (останки) 77 оборонців України", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що робота з підготовки до репатріаційного заходу велася досить тривалий час.

"Полеглих оборонців України було повернено завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у взаємодії з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України, ЗС України, ГУ ДСНС України у Сумській області, ДПС України, іншими представництвами структур сектору безпеки та оборони України. Окрема вдячність за сприяння Міжнародному Комітету Червоного Хреста", — проінформували в штабі.

Тіла полеглих захисників України спочатку передадуть правоохоронним органам. Це необхідно для проведення слідчих дій та судових експертиз. Їхнє перевезення до визначених установ забезпечать ЗСУ.

Нагадаємо, 22 грудня за результатами проведення репатріаційних заходів українській стороні вдалося повернути на підконтрольну територію тіла 66 загиблих оборонців України.

Додамо, раніше Міністерство внутрішніх справ запустило гарячу лінію для родичів полонених, безвісти зниклих й загиблих українських військових. Під час дзвінка можна: надати інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, отримати роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти й загиблих військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 15:27