Фото: Місто

Україна повернула тіла ще 51 полеглого військовослужбовця

У п'ятницю, 23 червня, відбулася передача тіл військовослужбовців, які загинули на російсько-українській війні. На батьківщину вдалося повернути тіла 51 захисника.

Про це повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

За його словами, репатріація тіл з тимчасово окупованих територій України відбулася за сприяння Мінреінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

"Процес повернення тіл загиблих українських військових триває. Він відбувається відповідно до норм Женевської конвенції", — додав Котенко.

Посадовець нагадав, що в Україні працює гаряча лінія Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. У вихідні дні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за телефоном: (095) 896-04-21.

Нагадаємо, 30 травня між Україною та Російською Федерацією відбувся черговий обмін тілами військовослужбовців. Україна повернула тіла 79 полеглих бійців.

На початку травня Україна повернула з полону ще 45 захисників. Усі звільнені з полону бійці — захисники "Азовсталі". Серед повернених з полону військових — 42 захисники та троє захисниць "Азовсталі". Всі вони — нацгвардійці з підрозділу, який створили дев'ять років тому в Маріуполі. Раніше, 26 квітня, теж відбувся обмін полоненими із Росією. Україні вдалося повернути на Батьківщину 44 особи. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 12:40