Фото: ілюстративне Джерело: "Укріфнорм"

Україна повернула ще п’ятьох дітей з тимчасово окупованих територій: серед них 14-річна сирота

У понеділок, 19 лютого, на підконтрольну Україні територію із тимчасово захопленої росіянами Херсонської області вдалося повернути п'ятьох дітей. Серед них — 14-річна сирота.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Відомо, що 14-річна дівчинка жила з бабусею-опікункою. Проте найрідніша людина дитини померла.

"Неповнолітня залишилася одна в окупації. Важко уявити, що переживала й відчувала дівчина. Але сьогодні вона на вільній українській землі. Де про неї подбають. Дитина — одна з тих, кого вдалося повернути з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини", — написав він у Telegram.

За словами чиновника, разом з нею вдалося виїхати на підконтрольну територію України ще чотирьом дітям з батьками. Це дві родини. Дорослі самі звернулися до благодійної організації Save Ukraine з проханням про допомогу.

Прокудін додав, що від початку 2024 року вдалося повернути 16 дітей з Херсонщини.

Нагадаємо, на початку січня в Україну з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини вдалося повернути 12-річного хлопця та його бабусю.

Додамо, 2 лютого Україна та Канада започаткували міжнародну коаліцію, яка працюватиме над поверненням в Україну дітей, які були примусово вивезені з окупованих територій до інших окупованих регіонів чи у Росію. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2024 21:34