Фото: ua-energy.org

Україна призупинила експорт електроенергії до Польщі: названо причину

У понеділок, 1 травня, Україна призупинила експорт електроенергії до Польщі. Енергосистема сусідньої країни на цей момент не потребує додаткової електроенергії.

Про це повідомляє "Укренерго".

"Триває експорт електроенергії у Молдову. Експорт до Польщі наразі не здійснюється. Польська енергосистема зараз не потребує додаткової електроенергії через зниження споживання під час тривалих святкових вихідних", — йдеться у повідомленні.

Згідно з наявною інформацією, продовжується незначний імпорт електроенергії зі Словаччини.

В "Укренерго" також додали, що 30 квітня ремонтні бригади відновили роботу магістральної лінії електропередачі у центральному регіоні України, яка була пошкоджена внаслідок ракетної атаки росіян у п’ятницю, 28 квітня.

"Зараз в Україні виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Продовжуються ремонти на багатьох енергоблоках теплової генерації. Їхні потужності наразі компенсуються роботою переважно гідроелектростанцій, які через водопілля працюють не тільки для покриття піків споживання зранку та ввечері, але й упродовж всієї доби", — додали в "Укренерго".

Також активно працюють електростанції з відновлюваних джерел енергії.

Нагадаємо, заступник міністра енергетики Фарід Сафаров заявив, що для підготовки до наступного опалювального сезону Україні необхідно 3,4 млрд доларів. Зокрема, кошти знадобляться для закупівлі необхідних ресурсів та відновлення генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.05.2023 18:55