Фото: Telegram-канал Ірини Верещук

Україна пропонує росіянам евакуацію з Курської області

В Україні відкрито цілодобову гарячу лінію для жителів Курської області, які мають намір евакуюватися або ж потребують гуманітарної допомоги. Відповідна ініціатива була реалізована Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це повідомила у Telegram-каналі віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Вона звернулась до громадян Росії їх мовою, щоб не виникало зайвих запитань. Верещук оприлюднила декілька ключових тез, пов'язаних з евакуацією з Курскої області, а саме:

  • У зв'язку з можливим погіршенням гуманітарної ситуації на прилеглих територіях Курської області РФ Україна має бути готова до приймання російських біженців.
     
  • Тому Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для жителів Курської області, яким потрібна гуманітарна допомога чи хочуть евакуюватися в Україну.

Ірина Верещук також зазначила, що заявку можна залишити двома способами:

  1. зателефонувати або написати на номер: +38 (093) 367-83-68 через Telegram або WhatsApp;
  2. написати на електронну пошту: hotlinesos24@gmail.com.

"Україна дотримується всіх норм міжнародного гуманітарного права. Ми забезпечимо мирним жителям Курщини необхідний захист та гуманітарну підтримку", — додала Ірина Верещук.

Нагадаємо, під час нещодавньої розмови президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Олександра Сирського йшлося про те, що ситуація на фронті залишається складною на всіх напрямках, але найгарячіша вона на двох із них. Триває також операція в Курській області Росії, де українські воїни значно поповнили російськими полоненими обмінний фонд.

За даними Центру протидії дезінформації, Росія планує вивезти евакуйованих мешканців Курської області на окуповані території Запорізької області. Це потрібно їм для того, аби приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні.

Раніше Зеленський назвав ключову ціль військової операції у Курській області Російської Федерації. Вона полягає у безпековому питанні для України.

Також 14 серпня президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області Російської Федерації. Українська влада обговорює можливість створення у регіоні військових комендатур.

Своєю чергою український військовий із позивним "Ель" повідомив, що російський кордон під час наступу Сил оборони у Курській області обороняли строковики ворожої армії. На території регіону було дві лінії оборони.

Цікаво, що під час вечірнього відеозвернення 14 серпня президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна досягає стратегічної мети у Курській області.

Недавно стало відомо, що російська влада відверто панікує після успішної атаки української армії в Курській області. Операція Сил оборони відверто затягнулася, що стало несподіванкою для Кремля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 23:09