Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

В ISW підрахували кількість населених пунктів Курської області, які контролюють ЗСУ

У Курській області Росії українські військові взяли під контроль 41 населений пункт. Ця цифра дещо відрізняється від максимального обсягу заявлених просувань ЗСУ в цьому регіоні.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Вони послалися на інформацію президента Володимира Зеленського, що внаслідок операції ЗСУ взяли під контроль 74 населені пункти в Курській області. Водночас, за даними моніторингу ISW геолокаційних відеоматеріалів, станом на 13 серпня українські війська контролювали приблизно 41 населений пункт Курської області.

Розбіжність у даних експерти пояснили тим, що в області багато малих населених пунктів, а також пунктів, які не враховані у підрахунку. Аналітики зазначили, що такі розбіжності не спростовують офіційні повідомлення України, а скоріше "є наслідком невіднятних обмежень методології Інституту, що базується на відкритих джерелах, і прагненням використовувати лише загальнодоступну інформацію".

"Інститут вивчення війни не вважає, що українські сили контролюють усю територію в межах максимального обсягу заявлених просувань ЗСУ відповідно до визначення "контролю", що використовує ISW", — йдеться у звіті.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Російські мілітарні блогери заявили, що українські війська продовжують просуватися в Курській області на тлі спроб Росії стабілізувати лінію фронту в цьому районі.
  • Російське військове командування може стягувати окремі елементи російських нерегулярних підрозділів з Донецької області для боротьби з українським вторгненням у Курську область.
  • Президент Росії Володимир Путін призначив свого помічника Олексія Дюміна контролювати "антитерористичну операцію" Росії в Курській області.
  • Російська влада оштрафувала Telegram і WhatsApp на чотири мільйони рублів (44 тисячі доларів) за те, що 13 серпня вони не видалили "заборонений" контент.
  • Російські сили нещодавно просунулися поблизу Часового Яру та на південний захід від Донецька, а українські сили нещодавно просунулися на Сіверському напрямку та в західній частині Запорізької області.
  • Міністерство оборони Росії продовжує використовувати Міжнародний військово-технічний форум "Армія-2024" у Москві для розширення міжнародних оборонних зв’язків.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск відреагував на наступальну операцію Збройних сил України на території Курської області. Він наголосив, що дії Києва є оборонними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 07:15