Україна протестувала крилату ракету

31 СІЧНЯ 2018 13:53

Українські військові повідомили про успішне випробування першої крилатої ракети власної розробки. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Повідомляється, що нова зброя наземного базування здатна вражати сухопутні і морські цілі. Мова йде про проект «Нептун», який має на увазі створення цілого сімейства наземних, морських і повітряних ракет.

На думку експертів, шлях до серійного виробництва займе ще не один рік. «Це перше випробування, але воно для нас дуже важливо. Чому? Тому, що після тотального роззброєння, яке відбувалося після підписання Будапештського меморандуму, на озброєнні української армії не залишилося жодної крилатої ракети. І фактично ми сьогодні відкрили новий етап ракетної програми», - розповів глава РНБО Олександр Турчинов.

Нагадаємо, Будапештський меморандум був підписаний в 1994 році. Москва, Вашингтон і Лондон гарантували територіальну цілісність України, яка в обмін на це відмовлялася від ядерної зброї, балістичних і крилатих ракет. Документ так і не був ратифікований жодної з країн, що підписали. Після подій в Криму і на сході України Київ звинуватив Москву в порушенні договору. На тлі бойових дій в Донбасі Україна значно збільшила військові програми. Так, два тижні тому було оголошено про зростання військового бюджету на 37%.

Технології, 31.01.2018 13:53