Фото: сайт президента

Україна провела перемовини ще з двома країнами щодо гарантій безпеки: подробиці

Україна продовжує працювати над двосторонніми угодами про гарантії безпеки, про що свідчать проведені чергові раунди перемовин з Італією та Канадою.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Переговорний процес з Канадою очолив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, який у складі української групи провів дводенний раунд переговорів щодо укладення двосторонньої безпекової угоди з канадською делегацією. Сторону союзників представила політична директорка міністерства міжнародних справ Канади Хайді Хулан, яка перебуває з візитом у нашій країні.

Сторони продовжили обговорення тематичних блоків та конкретних положень відповідної угоди.

Українська делегація веде переговори з Італією щодо гарантій безпеки

Фото: сайт президента

У продовження роботи над двосторонньою безпековою угодою на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України українська переговорна група на чолі із заступником керівника Офісу Глави держави Ігорем Жовквою провела черговий онлайн-раунд перемовин з італійською делегацією.

"Сторони продовжили опрацювання структурних блоків та окремих положень відповідної угоди та скоординували графік подальших переговорів для фіналізації документа", — йдеться у повідомленні, оприлюднене на сайті Офісу президента.

Нагадаємо, 16 лютого Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали договір про співпрацю у сфері безпеки. В угоді, зокрема, йдеться про подальшу підтримку України в оборонній, політичній і фінансовій сферах.

Також 16 лютого президент Зеленський і лідер Франції Емануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України. Її головною ціллю має стати програш Російської Федерації у загарбницькій війні.

Своєю чергою прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре в кулуарах Мюнхенської безпекової конференції 16 лютого заявив, що Україна вже через кілька тижнів може очікувати підписання двосторонньої угоди з Норвегією про так звані гарантії безпеки в межах рамкової декларації "Групи семи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 08:01