Фото: Telegram Шмигаля

Україна розробить правопис кримськотатарської мови на латиниці: подробиці

В Україні розроблять правопис кримськотатарської мови з використанням алфавіту на основі латинської графіки. Уряд схвалив відповідне розпорядження.

Дане рішення Кабінет Міністрів України прийняв 28 липня, інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Розроблення правопису стало результатом роботи засідання Нацкомісії з питань кримськотатарської мови.

Новий правопис доручили розробити Державній службі з етнополітики та свободи совісті й МОН за участю:

  • Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України;
  • Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
  • Меджлісу кримськотатарського народу.

"Використання латинського алфавіту полегшить вивчення кримськотатарської мови як етнічними кримськими татарами, так і всіма охочими", — йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

Нагадаємо, колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес заявляв, що деокупація Кримського півострова має бути пріоритетом для України, адже він має дуже важливе значення для подальшої безпеки держави та її економіки. Проте, щоб його звільнити, українській армії потрібно більше озброєння.

Раніше постійний представник президента України в АР Крим Таміла Ташева заявляла, що після деокупації Криму від російських загарбників Україна притягне до відповідальності близько 10 тисяч колаборантів, які співпрацювали з владою країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.07.2023 12:17