Україна рухається до повного членства в ЄС та НАТО – Петро Порошенко

15 ВЕРЕСНЯ 2017 14:14

Метою України є повне членство в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі, заявив Президент України Петро Порошенко на 14-тій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Yes.

«Наше історичне місце в об’єднаній європейські родині й трансатлантичному західному альянсі. Наш поклик - стати східним кордоном європейської цивілізації. Ми прямуємо до повного членства в ЄС і повного членства в НАТО», - сказав Президент України.

На думку Петра Порошенка, саме членство України в НАТО та ЄС є належною гарантією незалежності, суверенітету та добробуту.

Президент підтримує ініціативу литовських партнерів щодо запровадження масштабної програми підтримки України.

«Україна де-факто стала кордоном об’єднаної Європи. Сьогодні ми знову виконуємо свою тисячолітню місію оборони нашої спільного європейського дому від загроз, що йдуть зі сходу.

 Сотні тисяч українців беруть до рук зброю не лише боронити свободу й незалежність своєї країни, а також безпеку всієї Європи й наші спільні цінності.

Ніхто в історії ЄС не платив такої високої й кривавої ціни за перспективу перебування в європейській спільноті», - наголосив Петро Порошенко.

Суспільство, 15.09.2017 14:14