Фото: Міноборони України

Україна та Данія підписали меморандум про співпрацю щодо оборонних закупівель: деталі документа

У понеділок, 25 березня, Україна та Данія підписали меморандум про співпрацю у сфері оборонних закупівель. Це посилить співпрацю між країнами та сприятиме укладанню нових контрактів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Вказується, що "Агенція оборонних закупівель" та Організація закупівель і логістики Міністерства оборони Данії (DALO) підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю в оборонних закупівлях.

У відомстві зазначають, що у заході брали участь заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, директор "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова, а також командувач DALO, генерал-лейтенант Кім Йоргенсен.

"Ми щиро вдячні нашим партнерам із Данії за стійку підтримку України. Ця подія — це ще один важливий крок у поглибленні нашої співпраці у постачанні Збройним Силам України сучасного озброєння та військової техніки", — наголосив Кліменков.

До того ж у межах меморандуму "Агенція оборонних закупівель" та Організація закупівель і логістики Міністерства оборони Данії домовились про обмін досвідом та співпрацю у сфері закупівель озброєння на зовнішніх ринках.

"Закупівлі сучасного озброєння у співпраці з нашими міжнародними партнерами — один із ключових фокусів "Агенції оборонних закупівель". І ми переконані, що посилення взаємодії з Організацією закупівель і логістики Міністерства оборони Данії сприятиме укладанню нових контрактів та модернізації наших Збройних сил", — заявила Безрукова.

Фото: Міноборони України

Фото: Міноборони України

Нагадаємо, 23 лютого Данія та Україна офіційно підписали угоду про надання гарантій безпеки. Термін домовленостей становитиме 10 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2024 16:52