Фото: Кабмін

Україна та Німеччина утворили спільне оборонне підприємство: Шмигаль оприлюднив подробиці

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" утворили спільне підприємство. Воно буде здійснювати обслуговування та ремонт техніки, поставленої нашими партнерами Україні. 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він наголосив, що на цьому підприємстві також буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

"ТОВ "Рейнметал" — Українська оборонна промисловість" було зареєстровано 18 жовтня. Радий оголосити про це під час Німецько-українського бізнес-форуму в Берліні", — написав Шмигаль.

Міністр також додав, що створення спільного підприємства є знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить разом будувати арсенал вільного світу.

Виробництво зброї в Україні

В Україні активно просувається робота з власного виробництва озброєння. Зокрема, в нашій країні почали виготовляти дрони та боєприпаси. З січня до липня 2023 року в нашій країні виробили вдесятеро більше боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. 

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак 29 вересня під час брифінгу повідомив, що Україна планує організувати виробництво власних систем протиповітряної оборони. Для цього, за його словами, до нашої країни приїдуть відповідні спеціалісти.

Раніше Володимир Зеленський повідомив про створення в Україні Альянсу оборонних індустрій. Він наголосив, що зараз у нашій державі на десятиліття уперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси. Водночас відкриваються їхні пріоритети та стає зрозумілим, що буде зі стандартами оборони.

Нагадаємо, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та для своїх членів, які надали військову допомогу українській армії. В Альянсі зазначили, через тривалі бої попередніх запасів зброї та снарядів не вистачає.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що російські загарбники під час одного з обстрілів вдарили по місцю, де збирали українські ракети. Після цього влада ухвалила рішення перенести частину виробництва за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 13:36