МЗС відреагувало на звинувачення Росії у плануванні підриву дамб біля Києва та Канева

Міністерство закордонних справ України категорично спростовує абсурдні російські заяви щодо в нібито підготовці українською владою підриву дамб Київської гідроелектростанції та Канівського водосховища.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

"Не може бути жодної реалістичної мети чи мотиву для України руйнувати власну інфраструктуру чи створювати загрози для власних людей. Що стосується "покладання провини на РФ", то російський режим сам чудово справляється з цим завданням власними воєнними злочинами. Варварський удар російської ракети по дітях у головній дитячій лікарні України "Охматдит" свідчить сам за себе", — наголосили у відомстві.

В МЗС зауважили, що єдиною загрозою для українців та критичної інфраструктури нашої держави є російська агресія. Водночас у міністерстві додали, що у тому випадку, якщо країна-агресорка здійснить будь-які злочинні дії відносно Київської ГЕС, Канівського водосховища, чи іншої інфраструктури, то відповідальність за це нестиме виключно держава-агресор Росія.

"Справжньою метою таких заяв Москви є намагання залякати українське суспільство та ввести в оману міжнародну спільноту та медіа. Росія вже багато разів демонструвала таку стратегію: звинувачувати інших у тому, що вчиняє чи планує вчинити сама. Чергові російські фантазії на тему дніпровських дамб — це привід для міжнародної спільноти ще уважніше слідкувати за діями Росії", — зазначили в МЗС.

Нагадаємо, речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що буцімто Україна планує зруйнувати дамби Київської гідроелектростанції та Канівського водосховища і звинуватити в цьому РФ.

Натомість у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони заявили, що головна мета таких заяв — викликати паніку серед українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.07.2024 22:35