Марія Захарова. Фото: росЗМІ

Росіяни лякають підривом дамб Київської ГЕС і Канівського водосховища: у РНБО назвали мету ворога

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що буцімто Україна планує зруйнувати дамби Київської гідроелектростанції та Канівського водосховища і звинуватити в цьому РФ.

Таку заяву очільниця МЗС РФ зробила під час брифінгу, передають росЗМІ.

"Київ готує руйнування гребель Київської ГЕС та Канівського водосховища, це стане черговою цинічною провокацією проти Росії", — заявила Захарова.

Так, за словами Захарової, "українці зруйнували" власну Каховську гідроелектростанцію, а тепер Київ нібито "готує чергову провокацію, щоб звинуватити Росію" і на Київській ГЕС та Канівському водосховищі.

Варто зазначити, що аналогічні заяви з боку РФ звучали раніше і перед російськими обстрілами Запорізької АЕС та підривом Каховської ГЕС.

Яка мета головна мета окупантів

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони заявили, що головна мета таких заяв — викликати паніку серед українців.

"Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність "миру за будь-яку ціну", тобто де-факто капітуляції. Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки Росії", — пояснили в ЦПД.

До того ж, як наголосили фахівці, армія країни-агресорки не має засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева.

"Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною", — зауважили у Центрі.

Нагадаємо, раніше "Укренерго" попередило, що російська пропаганда поширила нові фейки про енергетичну ситуацію в Україні. Росіяни лякають українців тотальним блекаутом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2024 20:37