Фото: соцмережа X Яна Ліпавського

"Це сміття людства": у МЗС Чехії передали послання Росії

Очільник міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський передав росіянам повідомлення, що вони є сміттям людства. Такого висновку дипломат дійшов після російських атак на українські дитячі лікарні.

Відповідний коментар Ліпавський зробив порталу Seznam Zpravy.

Чеський міністр розпорядився викликати російського посла Олександра Змєєвського після атаки по дитячій київській лікарні "Охматдит".

Ліпавський, зокрема доручив МЗС Чехії висловити протест кремлівському послу після удару по "Охматдиту". Сам дипломат наразі перебуває з візитом у США.

"Убивці, які нападають на дітей у лікарнях, — це сміття людства. Йому доручили передати це до Москви", — наголосив чеський міністр.

Також рашист Змєєвський у коментарі Seznam Zpravy після виклику до МЗС Чехії повторив, що "це була не російська ракета, це була українська ракета", а зустріч у міністерстві минула "як завжди".

Цікаво, що російського посла, як зазначає видання, вже втретє з початку цього року викликають до МЗС Чехії: у лютому — причиною була смерть опозиціонера Олексія Навального, а на початку травня — через хакерські на чеські установи та об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, 9 липня керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль повідомляла, що є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що держава повністю відбудує лікарню "Охматдит". Відновлювальні роботи розпочнуться вже зараз.

Нещодавно посол Німеччини в Україні Мартін Єгер прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Він заявив, що це війна проти цивільного населення. Такий вигляд, за його словами, має готовність Росії до переговорів і її бажання миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.07.2024 19:07