Фото: Анна Білоус / vechirniy.kyiv.ua

Отруєна вода на місці розбору завалів "Охматдиту": поліція перевіряє інформацію

У Києві поліція перевіряє інформацію стосовно ймовірного отруєння питної води, яку принесли на місце ліквідації наслідків удару окупантів по дитячій лікарні "Охматдит".

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва. 

"Зазначену інформацію поліцейські виявили під час моніторингу соціальних мереж. За вказаним фактом проводиться перевірка", — йдеться у повідомленні.

Водночас волонтерка Катерина Терехова повідомила, що вчора, 8 липня, до "Охматдиту" невідомі особи принесли пляшки з отруєною водою, внаслідок чого ті, хто контактував з рідиною, отруїлися. За словами Терехової, усім потерпілим одразу надали необхідну медичну допомогу.

"Сьогодні дуже багато людей із Києва привезли дуже багато води в "Охматдит" Підійшли поліціянти. Ми сказали, що лишаємо їм воду, і продовжили збиратися. Вже за хвилину поліціянти покликали нас і сказали: "А що це у вас за вода?" Ви зараз можете бачити моє обличчя. Воно червоне. У нас усіх хімічне отруєння", — зазначила волонтерка. 

Правоохоронці наголошують, що до медичних працівників не надходило звернень від громадян та поліцейських щодо можливого отруєння водою.

Нагадаємо, 8 липня співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомляв, що за три години від початку збору на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві українці задонатили понад 100 мільйонів гривень. Цільовий збір ініціював United24 разом із Monobank.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.07.2024 10:32