Фото: Офіс президента

Україна за рік отримала від США 34 пакети військової допомоги: Зеленський оприлюднив суму

Україна отримала за рік від Сполучених Штатів Америки 34 пакети військової допомоги. Загальний об'єм фінансування від союзників становить понад 24 мільярди доларів.

Відповідне повідомлення з'явилось у соцмережі X президента України Володимира Зеленського.

"Протягом цього року США надали 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 мільярди доларів. Patriot, Abrams, бронемашини, ATACMS, DPICM, ППО, ракети, артилерійські снаряди, засоби розмінування й інше критично важливе обладнання", — написав глава держави.

Зеленський також зауважив, що було ухвалене історичне рішення про надання нашій державі винищувачів F-16.

"Ми завжди будемо вдячні за всю цю підтримку. Щоб захистити свободу й безпеку не лише в Україні та Європі, але й у Сполучених Штатах, ми маємо і надалі якомога сильніше та рішучіше протидіяти російській агресії", — додав президент.

За словами очільника держави, лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має, вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, але й в усьому світі.

Нагадаємо, 27 грудня Сполучені Штати Америки надали Україні новий пакет військової допомоги. Його розмір складає 250 мільйонів доларів. Пакет допомоги містить додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкові засоби та інше обладнання, що допоможе Україні протистояти агресії РФ.

Також 23 грудня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект про бюджет США на потреби національної оборони на 2024 рік. У документі передбачені кошти й для України — 300 мільйонів доларів.

До того ж конгресмен-демократ Майк Квіґлі заявив, що вже у середині січня конгрес США зможе ухвалити пакет допомоги для України, який покриє основні потреби Києва до кінця року. Влада США також розробила запасний план, якщо відповідний законопроект не буде схвалений.

Раніше повідомлялось, що адміністрація президента США Джо Байдена переглядає свою стратегію щодо підтримки України у війні проти Росії. Зокрема, США зміщують увагу з повної перемоги над Росією на поліпшення позицій України для ймовірних "майбутніх переговорів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.12.2023 16:34