Анастасія Шкурдай. Джерело: Instagram

Україна закликала МОК не допустити до Олімпіади білоруську плавчиню, яка підтримує війну (документ)

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, виконувач міністра молоді та спорту Матвій Бідний і президент Федерації плавання України Андрій Власков звернулися до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) і Міжнародної федерації з водних видів спорту щодо допуску до змагань білоруської плавчині Анастасії Шкурдай.

Про це свідчить лист, який опублікували на сайті Національного олімпійського комітету (НОК).

За словами українських спортивних чиновників, ця спортсменка підтримує війну Росії проти України, бере участь у пропагандистських заходах, її допустили до чемпіонату світу з водних видів спорту в Досі (Катар).

"Плавчиня Анастасія Шкурдай 23 лютого взяла участь в агітаційному заході з головою Брестського облвиконкому Шулейком. Під час зустрічі Шулейко привітав Шкурдай з нагородою чемпіонату світу, яку назвав "перемогою країни". Крім того, в профілі Анастасії Шкурдай на офіційному сайті World Aquatics досі є прапор Білорусі", — йдеться в листі.

Враховуючи, що вона вже має олімпійську ліцензію, українська сторона звернулася до МОК та міжнародної федерації з проханням відреагувати на вказані факти її ставлення до війни та не допустити її до Олімпійських ігор-2024.

"Незмінною залишається позиція України, що на тлі безпрецедентної жорстокої військової агресії Російської Федерації, підтримуваної Білоруссю, представники країн-агресорів не повинні бути присутні на міжнародних спортивних аренах у будь-якому статусі", — наголосили в НОК.

Скріншот1 листа

Скріншот листа українських спортивних чиновників до МОК

Скріншот листа українських спортивних чиновників до МОК

Нагадаємо, на початку лютого стало відомо, що Міжнародна федерація гімнастики допустила чотирьох стрибунів на батуті з російським паспортом і одного з білоруським до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Ці спортсмени раніше виступали на тлі символу "Z".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.03.2024 19:41