Анжела Бладцева, яка лайкнула в соцмережах допис зі символікою "Z". Джерело: росЗМІ

Міжнародна федерація гімнастики допускає до змагань росіян і білорусів, які підтримують війну

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) допустила чотирьох стрибунів на батуті з російським паспортом і одного з білоруським до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Ці спортсмени раніше виступали на тлі символу "Z".

Про це повідомив інформаційний ресурс Base of Ukrainian sports у мережі X (колишній Twitter).

Зокрема, дозвіл виступати на міжнародних турнірах отримали Яна Лебедєва, Анжела Бладцева, Кирило Козлов і Данило Касимов.

Раніше ці спортсмени змагалися на турнірі на тлі символу "Z" і російського пропагандистського гасла "Своїх не кидаємо". А Бладцева взагалі вподобала допис із військовою символікою "Z".

Окрім того, до міжнародних змагань допустили нейтрального спортсмена з білоруським паспортом Івана Литвиновича. 25 лютого 2022 року він закликав білорусів голосувати на референдумі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Також Литвинович брав участь в агітаційних заходах разом зі сином Лукашенка Віктором, який потрапив під санкції Євросоюзу, США, Швейцарії, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Великої Британії та Японії за підтримку агресії Росії проти України.

Нагадаємо, що в грудні Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив до Олімпійських ігор 2024 року атлетів з Росії та Білорусі. Проте вони виступатимуть лише в нейтральному статусі. Росіяни та білоруси зможуть виступати лише в особистих стартах, команди не допущені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.02.2024 18:39