Фото: Офіс президента

Україна запустила серійне виробництво гаубиць "Богдана": Зеленський назвав кількість

Україна продовжує нарощування темпів виробництва озброєння українським оборонно-промислового комплексу. Зокрема, наша держава вийшла на темпи випуску шести самохідних гаубиць "Богдана" на місяць.

Про це на своїй офіційній сторінці в соцмережах повідомив президент Володимир Зеленський. Глава держави у своєму щоденному звіті розповів про позитивну динаміку виробництва озброєння Україною.

"Дають результат і зусилля з нарощування власного виробництва. Уперше вийшли на показник шість "Богдан" на місяць. І вже бачимо, як збільшити його ще", — розповів Зеленський.

Виробництво САУ "Богдана"

Вперше публічно про початок серійного виробництва українських самохідних артилерійських установок у січні 2023 року повідомив колишній міністр оборони України Олексій Резніков. Він розповів, що Україна профінансувала серійне виробництво вітчизняної артилерійської установки "Богдана" калібру 155-мм. За словами міністра, робота розпочалася ще навесні 2022 року.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України повідомили про розробку нової версії далекобійної ракети комплексу "Нептун". Деталі щодо модифікованої ракети та її призначення поки що не розголошуються, проте, імовірно, йдеться про версію крилатої ракети Р-360 для ураження наземних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 16:57