Іван Гаврилюк. Фото: ArmyInform

Україна працює над модернізацією ракети "Нептун": подробиці від Міноборони

У Міністерстві оборони України повідомили про розробку нової версії далекобійної ракети комплексу "Нептун". Деталі щодо модифікованої ракети та її призначення поки що не розголошуються, проте, імовірно, йдеться про версію крилатої ракети Р-360 для ураження наземних цілей.

Про це в інтерв’ю "АрміяInform" розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За його словами, наразі триває робота щодо створення так званого довгого "Нептуна". Крім того, ведеться активна співпраця разом з міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО.

"Наразі про це ми не можемо говорити докладно, скажу лише, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів "Бук" та С-300", — повідомив заступник міністра оборони України. 

Генерал-лейтенант наголосив, що "головнокомандувачем Збройних сил України визначена низка серйозних завдань щодо збільшення спроможностей обороно-промислового комплексу". Це стосується виробництва різних категорій озброєння, військової техніки, ракет та боєприпасів, масштабування виробництва та максимальної локалізації виробництва в Україні зразків та військової техніки, які потребують ЗСУ, зауважив Гаврилюк.

"До цього процесу будуть залучені не тільки підприємства державної форми власності, а й приватні підприємства, в тому числі ті, які виробляють товари подвійного призначення", — повідомив представник Міноборони. 

Нагадаємо, за версією військових експертів, 13 вересня українські сили атакували Чорноморський флот окупантів у тимчасово окупованому Севастополі, імовірно, ракетами Storm Shadow. Водночас це могли бути й модифіковані ракети "Нептун", які адаптовані для ударів по наземних цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 14:05