Фото: Павла Кубанова / УАФ

Україна здолала Мальту у виїзному матчі відбору на Євро-2024

Щойно завершився поєдинок кваліфікації на Євро-2024, в якому національна збірна України з футболу перемогла команду Мальти. Підопічні Сергій Реброва здобули важливі три очки у виїзному матчі відбору.

Нашій збірній вдалось відігратись, програючи по ходу матчу з рахунком 0:1. Ще у першому таймі гол у власні ворота забив захисник суперників, а згодом вивів Україну вперед Артем Довбик — він реалізував 11-метровий удар. У другому таймі гол-красень забив Михайло Мудрик.

Мальта — Україна 1:3
Голи: Мбонг, 12 — Камензулі, 38(аг), Довбик, 43(пен), Мудрик, 85.

Збірна України продовжує боротьбу за пряму путівку на Євро. Для цього підопічним Сергія Реброва потрібно в завершальному поєдинку перемагати збірну Італії, або ж сподіватись на втрату очок італійців з командою Північної Македонії.

Збірна Мальти є абсолютним аутсайдером відбіркової групи "C". У семи проведених матчах кваліфікації Євро-2024 ця команда не зуміла набрати жодного очка, тому вже давно втратила будь-які теоретичні шанси на участь у престижному турнірі.

Скріншот сайт УЄФА

Хто вийде на Євро-2024

До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плей-оф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір — від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Ця збірна, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Нагадаємо, у суботу, 14 жовтня, у Празі збірна України перемогла Північну Македонію у відборі на чемпіонат Європи 2024 року. "Синьо-жовті" тріумфували завдяки голам Георгія Судакова та Олександра Караваєва. Наша команда провела шість матчів, набрала десять очок та третє місце у турнірній таблиці групи "С" кваліфікації на Євро-2024.

Наприкінці вересня головний тренер збірної України Сергій Ребров оголосив склад гравців на жовтневий збір національної команди. До табору "синьо-жовтих" повернувся півзахисник італійського "Дженоа" Руслан Маліновський, який пропустив попередній цикл.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.10.2023 23:46