Фото: УАФ

Мальта — Україна: де дивитись та що відомо про матч відбору на Євро-2024

У вівторок, 17 жовтня, національна збірна України з футболу проведе поєдинок кваліфікації на Євро-2024 проти команди Мальти. Матч пройде в Та-Калі на Національному стадіоні.

Хто покаже матч відбору на Євро-2024

В Україні відбірковий матч буде можливість подивитись по телебаченню: гру Мальта — Україна в прямому ефірі покажуть регіональні канали "Суспільного". Також онлайн-трансляція поєдинку пройде на сервісах стрімінгового ТБ MEGOGO. Початок зустрічі — о 21:45 за київським часом.

Кадрові втрати

Напередодні матчу Мальта — Україна в у нашої збірної дві кадрові втрати. Півзахисник Руслан Маліновський буде змушений пропустити цю зустріч через перебір жовтих карток, а захисник збірної України та "Інтеру-Маямі" Сергій Кривцов так і не зумів відновитися після травми, якої він зазнав у своєму клубі. Обидва футболісти вже покинули розташування національної команди. Також українцям не допоможе травмований хавбек "Жирони" Віктор Циганков.

Шанси на перемогу

Збірна України продовжує боротьбу за пряму путівку на Євро. Для цього підопічним Сергія Реброва потрібно перемагати у двох зустрічах, що залишились. 

Збірна Мальти виступає абсолютним аутсайдером відбіркової групи "C". У шести проведених матчах кваліфікації Євро-2024 ця команда не зуміла набрати жодного очка, тому вже давно втратила будь-які теоретичні шанси на участь у престижному турнірі.

Скріншот сайт УЄФА

Цілком очікувано, що беззаперечним фаворитом поєдинку є збірна України. На перемогу підопічних Сергія Реброва можна поставити з коефіцієнтом 1,31. Нічия — 5,50. Виграш мальтійців йде за 12,00.

Зазначимо, що перед першим матчем України та Мальти в рамках нинішнього відбору, який відбувся у червні, "синьо-жовті" також вважалися беззаперечними фаворитами, однак тоді команда Реброва обіграла суперника лише з мінімальним рахунком (1:0) завдяки голу Віктора Циганкова з пенальті.

Варто відзначити, що матч Мальта — Україна обслужить данська бригада арбітрів на чолі з Мортеном Крогом.

Хто вийде на Євро-2024

До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плей-оф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір — від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Ця збірна, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Нагадаємо, у суботу, 14 жовтня, у Празі збірна України перемогла Північну Македонію у відборі на чемпіонат Європи 2024 року. "Синьо-жовті" тріумфували завдяки голам Георгія Судакова та Олександра Караваєва. Наша команда провела шість матчів, набрала десять очок та третє місце у турнірній таблиці групи "С" кваліфікації на Євро-2024.

Наприкінці вересня головний тренер збірної України Сергій Ребров оголосив склад гравців на жовтневий збір національної команди. До табору "синьо-жовтих" повернувся півзахисник італійського "Дженоа" Руслан Маліновський, який пропустив попередній цикл.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.10.2023 18:07