Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Україна знову під атакою дронів: де оголошено загрозу удару

Ввечері у понеділок, 25 грудня, частина областей знову опинилися під атакою російських безпілотних літальних апаратів. Мапа повітряних тривог розширилася з Півдня на Північ.

Так, о 22:22 у Командуванні Повітряних сил Збройних сил України повідомили про загрозу ударних дронів для Херсонщини. Згодом про повітряну небезпеку попереджали мешканців Дніпропетровщини, Кіровоградщини та Черкащини.

О 23:58 "Суспільне" повідомило, що у Миколаєві чули звуки вибухів. Вже за декілька хвилин Повітряні сили написали у Telegram, що в районі Миколаєва фіксують російський безпілотний літальний апарат. "Перебувайте в укриттях", — закликали вони.

Вже о 00:48 26 грудня військові зафіксували рух ударних БпЛА територією Черкаської області у напрямку Київської.

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, раніше експерт з бойової радіоелектроніки та військовослужбовець ЗСУ Сергій Флеш розповідав про те, що російські загарбники начиняють дрони-камікадзе типу "Шахед" потужнішою бойовою частиною. Вороги вдосконалили ударний безпілотник майже 40 кілограмами термобаричного заряду із трьома підривниками. Цей заряд може "вразити велику територію підстанції чи складів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 01:21