Фото: соцмережі

Українці можуть отримати гроші на лікування: які області включені у список міжнародного фонду

Українські біженці можуть отримати термінову багатоцільову грошову допомогу на лікування. Її надає Естонська рада у справах біженців.

Про це повідомляє міжнародна організація.

Програма створена для підтримки українців, які постраждали від війни. Зазначається, що міжнародна організація підтримує різні цільові групи у дев'яти областях: Запорізька, Донецька, Луганська, Харківська, Сумська, Чернігівська, Херсонська, Миколаївська, Одеська.

Варто відзначити, що грошову допомогу надають на основі вразливості, яку оцінюють індивідуально: сума виплат складає 6600 грн на людину за три місяці.

"Якщо у вас екстрений випадок, коли багатоцільова матеріальна допомога потрібна терміново і від цього залежить життя людини, ви можете подати терміновий запит на допомогу", — йдеться на сторінці Естонської ради у справах біженців.

До екстрених випадків належать всього два типи складної життєвої ситуації:

  • один або більше членів домогосподарства має онкологічне захворювання і потребує негайної операції;
  • один або більше членів домогосподарства отримали поранення внаслідок бойових дій і потребує негайного лікування.

Наголошується, що при заповненні заявки на допомогу треба завантажити медичну довідку, яка підтверджує захворювання, а також копію паспорта.

Нагадаємо, українцям, які постраждали внаслідок воєнних дій, ООН у справах біженців виплачує грошову допомогу в розмірі 6 600 гривень. Аби надати допомогу тим, хто її найбільше потребує, ООН застосовуватиме критерії відповідності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.05.2023 12:10