Фото: ДПСУ

Українці перед великодніми святами масово повертаються додому

На західному кордоні України активізувався пасажиропотік. За добу 2 квітня кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 97 тисяч осіб та 20 тисяч транспортних засобів. Активізація руху пов’язана з тим, що багато людей повертаються додому напередодні великодніх свят.  

Про це повідомили в прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Пасажиропотік відносно попередньої доби зріс ще на дві тисячі осіб. Відзначається, що найактивнішим був рух через українсько-польський кордон — його перетнули 69 тисяч людей.

З України минулої доби вибули 35 тисяч осіб. 22 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта виїхали до інших країн ЄС та Молдови.

"До України за минулу добу приїхали 62 тисячі осіб, 58 тисяч — громадяни нашої держави", — повідомили прикордонники. 

Зауважимо, за спробу незаконного перетину державного кордону України затримали семеро осіб, четверо з яких намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще три особи затримані поза визначеними пунктами перетину.

"Крім того, на виїзд з країни не пропустили шість чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку", — поінформували в ДПСУ.

Нагадаємо, на кордоні України та Польщі може запрацювати новий пункт пропуску для автомобільного сполучення з організацією пішохідного руху "Адамчуки-Збереже".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.04.2023 12:54