Фото: Генштаб ЗСУ

Українці перехопили ініціативу на більшості ділянок фронту, — британська розвідка

В умовах надзвичайно складної оперативної ситуації в Україні на багатьох ділянках фронту тривають важкі бої. У більшості — українці тримають ініціативу.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Окупанти намагаються поновити наступ. Бойовики Кадирова намагаються штурмувати Мар'їнку.

"Ймовірно, російські війська все ще отримують наказ повернутися до наступу якнайшвидше: чеченські підрозділи очолили невдалу спробу взяти місто Мар’ївка поблизу Донецька, де лінія фронту мало змінилася з 2015 року", − зазначили британці.

У розвідці також інформують, що 7 червня рівень повені продовжував зростати в нижній частині Дніпра після підриву Каховської дамби, але, ймовірно, почне спадати 8 червня. Обстріли ускладнили спроби евакуації переміщених осіб із затоплених районів.

Звіт британської розвідки 8 червня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що руйнування гідроелектростанції жодним чином не вплине на звільнення України. Посадовець вважає, що підрив росіянами Каховської ГЕС — це "принципово новий етап російської агресії". Своїм вчинком Росія показала, що увесь час брехала про свої цілі війни в Україні.

Українська розвідка вважає, що російські терористи довго готувалися до підриву Каховської гідроелектростанції. Причетність Москви до теракту беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації. 

Також ми писали, що до підриву Каховської ГЕС можуть бути причетні військовослужбовці 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади з міста Будьонівськ Ставропольського краю Росії. Нині вони під виглядом цивільних намагаються "евакуюватися" на правий берег Дніпра Херсонщини.

Руйнування греблі Каховської ГЕС суттєво змінює географію і топографію херсонської ділянки фронту на півдні України. Затоплення зруйнували багато укріплень першої лінії оборони росіян на лівому березі Дніпра у Херсонській області

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 09:58