Фото: pixabay

Під виглядом цивільних: рашисти намагаються "евакуюватися" на правий берег Дніпра Херсонщини

У Херсонській області після підриву Каховської ГЕС активно триває евакуація. Російські військові переодягаються в цивільний одяг і намагаються "змішатися" з місцевим населенням, аби потрапити на правий берег Дніпра.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

"Таким чином окупанти планують використати підрив Каховської ГЕС для того, щоб закинути диверсійно-розвідувальні групи на звільнені території Херсонської області", — пояснюють експерти.

Хто причетний до підриву ГЕС? 

Раніше ми писали, що за даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Таку заяву зробив радник глави офісу президента України Михайло Подоляк. Проте, за його словами, ця інформація потребує перевірки.

Представники військового партизанського руху "Атеш", який діє на тимчасово окупованих територіях України, повідомили, що до підриву Каховської ГЕС можуть бути причетні військовослужбовці 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади з міста Будьонівськ Ставропольського краю Росії.

Агентська мережа руху вже встановлює особистості тих хто особисто брав участь у замінуванні Каховської ГЕС. Партизани встановили, що командиром 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади є полковник Шандура Едуард Юрійович, який народився 5 квітня 1983 року в місті Бутурлинівка Воронезької області РФ.

Нагадаємо, за ніч у Херсоні вода піднялася на п'ять-шість метрів. Багато вулиць в Херсоні вже перекрито, до деяких місць вже неможливо під’їхати. За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, станом на ранок на правому березі області затоплено 1852 будинки. Він також попередив місцевих жителів, що вода ще прибуватиме, а тому загроза підтоплень не минула.

Крім того, після підриву Каховської ГЕС жителям затоплених районів Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей заборонили виловлювати та їсти рибу. Фахівці попереджають про загрозу захворювання на ботулізм.

За попередніми підрахунками Міндовкілля та Держекоінспекції внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції збитки водним ресурсам завдано на два мільярди гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 12:15